Succesvolle teams

Een succesvol team heeft heldere en motiverende doelen. Met behulp van de OGSM methodiek maak je samen je jaarplan/businessplan overzichtelijk op 1 A4. Ja, je leest het goed, slechts op 1 A4!

Besteden jullie veel tijd aan dikke jaarplannen? Die eigenlijk nauwelijks worden gelezen en maar gedeeltelijk worden uitgevoerd?

Met de OGSM methodiek help ik je om jullie dromen, ideeën en plannen zodanig concreet te maken, dat ze ook gehaald worden. Want dromen of plannen hebben is leuk, maar goede plannen waarmaken is nog veel leuker.

OGSM staat voor Objectives, Goals, Strategies en Measures. In één oogopslag is duidelijk hoe jullie verschillende onderdelen samenhangen met de organisatiedoelstellingen. Ook is het een krachtig middel om jullie voortgang en focus te bewaken. Het dwingt je om echte keuzes te maken, waardoor je succesvol bent. De OGSM helpt je ook bij het doorvertalen en communiceren van je organisatiedoelen naar alle medewerkers.

 

 

In een succesvol team communiceer je open met elkaar. En geef en ontvang je feedback.

Is feedback geven en ontvangen nog lastig of onwennig in je team? Ben je bang om met jouw feedback de werksfeer te verstoren? Of staat er nog iets in de weg om elkaar écht feedback te geven?

Feedback laat mensen zien hoe effectief ze zijn bij het halen van hun doelen. Het geeft ze inzicht in de impact die ze op hun omgeving hebben. In een goed functionerend team is feedback geven en ontvangen gebaseerd op wederzijds begrip en de wens om bij te dragen aan elkaars succes. Gebruik je als team eenduidige feedbackregels? Dan spreek je een taal, is er veiligheid én weet je wat je kunt verwachten.

De basis van een goed team is vertrouwen. Vertrouwen bereik je door, onder andere, respect te hebben voor de verschillen binnen je team. Met de MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator) krijg je inzicht in deze verschillen. Dit kun je benutten, door ieder teamlid in zijn kracht in te zetten. Waardoor je als team effectiever bent.

Waarom de MBTI gebruiken?

Wil je elk teamlid in zijn kracht inzetten en als team effectiever zijn?

Met de MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator) krijg je inzicht in de persoonlijkheidstypes van je teamleden. En een constructief en flexibel kader voor het begrijpen van de individuele verschillen en sterke punten van je team, zodat je je teameffectiviteit kan vergroten.

Een paar voorbeelden waarop je MBTI kan toepassen voor je teamontwikkeling:

  • Samenwerking in (management)teams optimaliseren
  • Groeikansen in kaart brengen
  • Effectieve en efficiënte probleemoplossing
  • Feedback geven en aanspreken
  • Effectief communiceren / impact vergroten
  • Dynamiek en stress in een team
  • Omgaan met veranderingen
  • Verschillen in leiderschap en managementstijl begrijpen en inzetten

Per team maak ik een MBTI sessie op maat. Je kan een MBTI teamsessie ook combineren tijdens een off-site met je team. Zoek je een facilitator voor de hele dag? Dat kan ik ook voor je verzorgen.